Przepis na 1 porcję
546 kcal, B: 33.62 g T: 17.96 g W: 65.87 g
Składniki:
ryż basmati pełnoziarnisty (1/2 saszetki – 50 g)
krewetki (1 szklanka – 100 g)
mleczko kokosowe (11 łyżek – 110 g)
groszek zielony, mrożony (2/3 szklanki – 80 g)
brokuł (1/3 sztuki – 150 g)
czosnek ( 1 ząbek – 5 g)
olej rzepakowy ( 1/2 łyżki – 5 g)
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, imbir, gałka muszkatołowa, kurkuma, pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania:
- Krewetki umyć i obrać.
- W garnku zagotować wodę i przełożyć zielony groszek oraz brokuł. Warzywa gotować 5 minut.
- Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzać olej i przełożyć rozgnieciony czosnek oraz krewetki. Krewetki smażyć z obu stron.
- Następnie do krewetek dodać warzywa, ryż i mleczko kokosowe. Produkty wymieszać i chwilę poddusić.
Zostaw komentarz